Duurzame rally tijdens de Dag van de Innovatie

Dagelijks staat innovatie centraal bij Decos, maar één keer per jaar besteden we er met elkaar extra aandacht aan tijdens onze Dag van de Innovatie. Dit jaar werden we verrast door professor Vincent Icke en een duurzame rally door de Bollenstreek.

Innovatie is een centraal begrip binnen de filosofie van Decos en dit thema staat daarom ook centraal tijdens onze jaarlijkse Dag van de Innovatie. Om te beginnen is het een feestelijke dag, waarbij we met elkaar de dag vieren dat we in ons futuristische bedrijfspand zijn ingetrokken. Het is alweer vijf jaar geleden dat het pand feestelijk werd geopend op 21 juni, en daar denken we op deze dag ieder jaar nog even aan terug. Persoonlijk weet ik het nog heel goed, want samen met mijn collega Moniek had ik mijn handen vol aan de organisatie van de Grote Opening. We hadden een huis vol visite, met prominenten als Wubbo Ockels en muziek van Jennifer Ewbank – maar nóg belangrijker voor ons: met heel veel vrienden, familie en relaties. Wat waren wij er trots op dat wij (en natuurlijk vooral onze directeur Paul Veger) het voor elkaar hadden gekregen zo’n kantoor neer te zetten! Vijf jaar later is het nog steeds een uniek pand, dat voor veel organisaties als voorbeeld dient van hét papierloze kantoor. Sommigen hebben het ook wel eens omschreven als het kantoor van de toekomst. Voor ons is het gelukkig geen toekomst, maar dagelijkse realiteit. Reden temeer om daar één keer per jaar wat langer bij stil te staan.

Innovatie & teambuilding

Een feest moet natuurlijk ook een beetje inhoud hebben, en dat doen wij door uit onze werkzaamheden te stappen en weer even van afstand na te denken over ‘innovatie’. We zijn daar wel elke dag mee bezig en het staat centraal bij onze productontwikkeling, maar we denken dan ook na over andere gebieden of manieren waarop we verder kunnen vernieuwen. Denk bijvoorbeeld aan de samenwerking met collega’s en klanten. Op de Dag van de Innovatie doen we daarom altijd gekke, creatieve dingen – en altijd sámen. Dit jaar werden we verrast door een ontzettend boeiende presentatie van professor Vincent Icke, over de bekende zeventiende-eeuwse natuurkundige en innovator-avant-la-lettre Christiaan Huygens.
Bovendien legde hij ons uit wat de zonnewende precies is. Bij Decos hebben we namelijk één rond raam, waaronder een echte meteoriet is geplaatst. Op 21 juni rond half twee bereikt de zon haar hoogste punt – dat is de zonnewende – en schijnt deze haar straal op de meteoriet. Ieder jaar weer een uniek moment. Hoewel ik helemaal niet spiritueel ben, vond ik dat altijd best bijzonder. Met de natuurkundige uitleg van Vincent Icke voelde het toch nóg specialer.

Elektrische rally

Vervolgens werd het hoog tijd voor wat fun. We werden in groepen ingedeeld en reden een rally door de Bollenstreek. In onze eigen elektrische auto’s reden we richting de kop van Bloemendaal, moesten we onderweg allerlei opdrachten doen en probeerden we ook nog een goede Flo-score te rijden. Dat was uitdagend, maar vooral ook erg leuk om eens te doen. Dit was even heel anders dan onze dagelijkse werkzaamheden en bovendien een heel waardevolle ervaring om je collega’s eens in een andere setting mee te maken. En voor ons is die ‘leuke teambuilding’ essentieel, want wij geloven dat de fun-factor onmisbaar is om echte innovatie te realiseren. Nieuwe dingen moeten leuk zijn om te ontdekken, anders gaan gebruikers er nooit enthousiast mee aan de slag Die filosofie hebben wij op onze Dag van de Innovatie in elk geval ook zélf weer eens mogen ondergaan.

Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on FacebookEmail this to someoneShare on Google+

Marcia van Kampen

alles bekijken
Leave a comment
Rodolfo Diel • 1 jaar ago

Door heel Nederland vinden, voor het achtste jaar, duizenden duurzame activiteiten plaats, georganiseerd door particulieren, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden.

reply

Wees beleefd. Dat stellen wij zeer op prijs.

By Daniele Zedda • 18 February

← PREV POST

By Daniele Zedda • 18 February

NEXT POST → 34
Share on