Brainstormen in de ballenbak!

Brainstormen in de ballenbak!

Niemand wordt vrolijk van acht uur lang achter zijn bureau zitten. We willen afwisseling, en dat hebben we ook nodig om ons brein actief en creatief te houden. Gelukkig stappen steeds meer bedrijven over op het ‘nieuwe’ ondernemen, waarbij werknemers afwisselender kunnen werken met flexplekken, virtuele kantoren en meer fun. Het is niet meer nodig om acht uur lang op kantoor te zitten. Je kunt immers ook niet acht uur achter elkaar productief zijn.

Je voeten in het zand, de zon schijnt op je hoofd en een verkoelend drankje binnen handbereik. Ondertussen ben je op je laptop je werkzaamheden aan het uitvoeren. Dat klinkt toch geweldig? Tegenwoordig is het door moderne technologie niet meer noodzakelijk om op een vaste werkplek je taken uit te voeren. Zolang je een internetverbinding hebt, kun je overal werken, waar je maar wilt. Ben je wel in Nederland, dan zou je ook op een flexplek kunnen werken. Dat heeft allerlei voordelen, bijvoorbeeld als je ook post wilt ontvangen. Zo kun je tegenwoordig virtuele kantoren huren, bijvoorbeeld bij Frame 21. Dit bedrijf kan de post en telefoontjes aannemen en zelfs de administratie voor je regelen. Zo kunnen flexwerkers een officieel postadres hebben, zonder de hoge kosten van een eigen kantoorpand te hoeven betalen.

Werk en plezier hand in hand

Niemand wordt er blij van om de hele dag op dezelfde plek te zitten. Voor een optimale productiviteit is het ontzettend belangrijk dat werk samengaat met plezier. Als een werknemer om drie uur ‘s middags een dipje heeft, dan kan hij voor de tiende keer naar het koffieapparaat lopen, maar hij kan zijn energie ook op andere manieren terugwinnen. De kantoorinrichting draagt daar sterk aan bij. Een werkvloer met enkel cubicles biedt weinig mogelijkheden, maar een moderne kantooromgeving heeft vaak verschillende ruimtes voor verschillende activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan een vergaderzaal, stilteruimte of een comfortable lounge. En wat te denken van een playroom waar je even een potje kunt bowlen met je collega’s of andere ondernemers? Daar kun je even je gedachtes verzetten en daarna met frisse energie weer verder gaan met je werkzaamheden. Huur je een kantoorruimte bij Frame21, dan biedt dat diverse mogelijkheden voor flexwerkers om werken en plezier maken samen te laten gaan. Dat gaat zelfs zo ver dat je een brainstorm in de ballenbak kunt houden of kunt vergaderen in een jaren zestig lounge.

Flexibel werkt productiever

Uit onderzoek is aangetoond dat flexibel werken in een prettige omgeving de productiviteit van werknemers vergroot. Dat kan door ze flexibel te laten werken qua werktijden en locatie, maar ook door ze de gelegenheid te geven in een flexibele en afwisselde omgeving te kunnen verkeren. Steeds meer ondernemers geven hun medewerkers daarom ook die mogelijkheid. Moderne bedrijfsapplicaties laten ze werken vanuit Barcelona, Bali of gewoon vanuit huis. En willen ze liever op het kantoor werken, dan is dat natuurlijk ook een mogelijkheid. De praktijk leert dat de productiviteit omhoog gaat als je medewerkers daarin ondersteunt. Het zou niet uit moeten maken wanneer ze hun werkzaamheden uitvoeren, als ze het maar doen!

 

Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on FacebookEmail this to someoneShare on Google+

Linda van Horen

alles bekijken
Leave a comment

Wees beleefd. Dat stellen wij zeer op prijs.

By Daniele Zedda • 18 February

← PREV POST

By Daniele Zedda • 18 February

NEXT POST → 34
Share on