Beste voorbereiding voor een nieuwe baan

Wanneer je toe bent aan iets nieuws en je oude baan verlaat, staan er waarschijnlijk verschillende sollicitaties op je te wachten. Er staat je een nieuwe toekomst tegemoet en het is dan ook van belang dat je je hier goed op voorbereid. Er kan namelijk veel afhangen van een eerste sollicitatiegesprek. Maar, het is niet alleen belangrijk om een goede indruk achter te laten, het is soms ook nog de bedoeling dat je je vaardigheden eerst nog moet laten zien. Een assessment oefenen kan dan bijvoorbeeld doorslaggevend zijn. Hoe kun je je hier nou het beste op voorbereiden? 

Het eerste gesprek

Elke sollicitatie start met een eerste gesprek. Bij het eerste sollicitatiegesprek is het belangrijk om een goede indruk achter te laten, maar ook dat jij weg gaat met een goede indruk over de functie. Verdiep je zo van tevoren nog eens in het bedrijf en de eisen van de vacature. Een goede voorbereiding is al het halve werk! Kleed je representatief, maar blijf ook vooral jezelf! Er zullen vooral vragen aan jou gesteld worden, maar natuurlijk kun jij ook vragen terug stellen. Zo kom je geïnteresseerd en betrokken over en buiten dat kun je daardoor beter inschatten of je de baan wel goed bij jezelf vindt passen!

De procedure

Wanneer bedrijven werken met een sollicitatieprocedure, is de kans groot dat er een tweede gesprek volgt. Wanneer ze enthousiast zijn geworden tijdens het eerste gesprek, volgt er een tweede gesprek welke meer zal gaan over de functie. Bij het tweede gesprek begint dan ook eigenlijk de selectie. Je gaat iets meer de diepte in dan bij het eerste, oriënterende gesprek. Ze zullen wat meer ingaan op jouw kunnen dus zet je beste beentje voor!

Assessments oefenen

Wanneer assessments een onderdeel van de sollicitatieprocedure zijn, is het belangrijk deze goed voor te bereiden. Een goede voorbereiding voor assessments begint met het verdiepen in het assessmentbureau. Dit kan je namelijk al het een en ander vertellen over de assessments die je moet gaan maken. Er zijn er namelijk best wat! Staan cijferreeksen tussen het rijtje bij het bureau? Dan is het natuurlijk slim dat je cijferreeksen gaat oefenen! Cijferreeksen oefenen helpt je om de patronenen in de reeks sneller te herkennen en zo sneller door het assessment te lopen dat de medekandidaten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *